Bismillirrahmanirrahim,

Jadi hari ini aku x tahu nok buat mende kat MB( Makmal Bestari).Jadi aku rase nok kongsikan satu tips macam mana nok lajukan Mozilla firefox. Ikuti cara-cara di bawah:-

PERTAMA:
Taip kat addres  'about:config' 
Lepas tu gi kat 'filters'

KEDUA:
Korang taip 'network.http.pipelining' dan setkan daripada 'false' ke 'true'

KETIGA
Gi 'taip network.http.pipelining.maxrequests' dan setkan sampai '150' atau ke atas

TERAKHIR
taip 'network.http.proxy.pipelining' dan setkan 'false' ke 'true'

Ok,tu saje..Ops sebelum terlupa, restart  balik Mozilla Firefox dan buka balik.

Nikmati hasilnya...Mozilla Firefox anda kini laju giler.Dan sape-sape yang gune browser selain Mozilla Firefox, aku cadangkan buang ke laut je..

Nota Penting: Sila Ikut langkah di atas dengan betul untuk menikmati hasilnya..

1 comments:

young sheikh said...

makaceh

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Objektif Penubuhan Blog

Bismillahirrahmanirrahim,

Segala puji bagi Allah,tuhan sekalian alam, selawat dan salam kehadrat junjungan besar Nabi Muhammad SAW.

Objektif utama penubuhan blog Muttaqun Crewz ialah untuk merapatkan hubungan di antara pelajar-pelajar Kelas Kluster Al-Muttaqun khasnya.Diharapkan para pembaca dapat mengambil sebarang ilmu yang bermanfaat daripada artikel-artikel dalam blog ini

Di samping itu diucapkan jutaan terima kasih kepada Fakhri dan Syafiq yang telah berusaha keras memerah idea dan menggunakan kepakaran masing-masing dalam membina blog ini. Tanpa bantuan daripada kalian berdua tidak mungkin impian untuk membina blog ini berhasil. Tidak lupa juga kepada rakan-rakan pengarang yang sudi memberikan komitmen dalam membina blog ini. Sebarang idea atau cadangan bolehlah di hantar kepada fakhrishams@gmail.com atau syafiqshams@gmail.com :-

Wassalam.


Copyright 2010 Muttaqun Crewz™
Lunax Free Premium Blogger™ template by Introblogger